mobil_logo

OM TEATER JAGUAR

Sedan 1987 har Teater Jaguar spelat teater för barn och ungdomar. Visionen var då och är nu att göra meningsfull teater för unga med mottot att ta unga tankar på allvar.

Vi erbjuder främst nyskriven dramatik med ett poetiskt och lekfullt scenspråk. Med fantasieggande scenografi tillsammans med nyskapad musik och koreografi välkomnar vi, och strävar efter att alla i publiken skall bli sedda. 

Teater Jaguar anlitar utomstående konstnärer för olika delar av processen inför en föreställning såsom dramatiker, regissör, kompositör, koreograf, kostymör, scenograf, bildkonstnär, ljud- och ljusdesigner - alltid med utgångspunkt från Teater Jaguars konstnärliga mål. 

Vi erbjuder angelägen scenkonst för barn och unga i takt med tiden. Med båda fötterna på jorden och en i hand i himlen, utan att härma eller underskatta, berättar vi för publiken. Med respekt och ärlighet, utan tydliga svar och pekpinnar närmar vi oss vår publik. 

Vi som just nu arbetar på Teater Jaguar är: Torben Sigelius Kulin, Emil Klingvall, Louise Juliusson, Naemi Pebaqué, My Persson,  Embla Engström.

Det går bra att komma in i våra lokalen med rullstol och permobil. Vi har handikappanpassad toalett. Prata gärna med oss om andra hjälpmedel.

Lennarts listor. Foto Henri Kokko