mobil_logo

SÅ FUNKAR DET

Att boka en föreställning hos oss:
Titta på hemsidan efter en pjäs som passar din klass i ålder. Om man klickar på bilden kan man läsa mer om pjäsen och se trailer.  Gå sedan till spelplanen och hitta ett datum som skulle kunna passa er att komma. De tider och datum som står där går att anpassa i viss mån efter era behov. Vår salong rymmer ca 60-65 personer.

Gå sedan in på sidan skolbokningar för att göra din bokning så skickas bokning direkt till Kulturpunkten som sedan skickar ut en bokningsbekräftelse och faktura till er.

För alla elever i Göteborg kommun kostar det 40:- för ett teaterbesök. Medföljande vuxna går gratis.
För skolor utanför Göteborg som vill boka att vi kommer och spelar på er skola gäller speciella turnépriser, kultursamordnare i respektive kommun känner ofta till vilka subventioner som finns. I Västra Götaland t.ex har alla våra föreställnigar beviljats arrangörsstöd.

Arrangörsstöd:
För skolor utanför Göteborg inom Västra Götalandsregionen går det att  söka bidrag för resan till oss. Bidraget kallas arrangörsstöd och det ansöker du om hos kultursamordnaren i din kommun. Ni betalar upp till 1000 kr per resa och resten bekostas av arrangörsstödet. Åker ni kollektivt blir bidraget 50% av resekostnaden. Ta kontakt med kultursamordnaren i din kommun för att veta mer!
På Turné
När vi kommer uppsökande till er kommun betalar arrangörstödet 50% av föreställningspriset samt resa, logi och trakamtente. 
Mer info om stöden hittar ni Kultur i Väst hemsida.

Att tänka på vid besök:
Förbered gärna eleverna på att de ska gå på teater innan ni kommer. Vad finns det för förväntningar på teaterbesöket? Hur respekterar vi varandra och ögonblicket som teaterns magi erbjuder på bästa sätt. Ta gärna en stund att prata om detta tillsammans i klassen före besöket. Tänk på att teater i första hand är en konstnärlig upplevelse och att det finns många sätt att uppleva föreställningen på. 

Ibland har vi lagt ut lärarhandledning på hemsidan.

Bäst är om vi har samma regler på teatern vad gäller ytterkläder mat och dryck som gäller i klassrummen, så blir det minst förvirring. Får man inte ha jacka på sig eller äta godis på lektionerna så gör vi inte det under föreställningen heller.
Teaterns metod är inte alltid att eleverna ska sitta tysta. Viss interaktion tillhör teaterupplevelsen, så hyssja inte på eleverna i onödan, men hjälp oss gärna om det är elever som har svårt att koncentrera sig.

Ring gärna om du har frågor.

Väl mött på Teater Jaguar!

Från "Meningen med allt" Foto: Mats Gärdfors